Nynäs IK

Nynäs IK bildades 3 augusti 1933.

Idag har klubben ca 200 medlemmar, vilket är en ökning under det senaste året med 60 medlemmar.

Historiskt så har klubben haft som mest medlemmar under 70-och 80-talet med ca 500 medlemmar.

När klubben startades så var det främst med inriktning på friidrott, därefter har olika verksamheter passerat och en del även stannat, det är skidor, löpning, innebandy, bandy och fotboll där Bygd var hemmaplan sedan klubbens tidiga start. Nynäs Gods upplät den åt Nynäs IK.

Under senaste året har klubben satsat på nya verksamheter och då framförallt för barn och ungdom, det har varit skridsko, cykling i terräng, orientering, bad mm

För vuxna har vandringar, rullskidor, skidor, löpträning och funktionell träning ingått i verksamheten och då ofta i projektform för att se vilket intresse det finns för nya och gamla medlemmar. Skidresor till Orsa och Vasaloppet ordnas.

Vår klubbstuga är vår naturliga samlingsplats där det arrangeras tipspromenader på söndagarna och där vårt elljusspår finns.
Det lilla spåret, som än idag har elljus byggdes i slutet av 60-talet samtidigt som stugan uppfördes av baracker från Studsvik. Det stora spåret färdigställdes under mitten på 70 talet och stugan byggdes ut till sin nuvarande skepnad några år senare.

Under de senare åren har det varit få tävlingar som arrangerats av klubben, tidigare år arrangerades bla Kyrkstaffeten som var en uppskattad stafett i löpning mellan kyrkorna runt om i ”socknen” – Tystberga Skola – Tystberga kyrka – Bälinge ka – Lästringe ka – Sättersta ka – Bogsta ka – Tystberga skola.

Under vintersäsongen så arrangerades i många år Storskogsloppet på skidor.

Det var lite nytt och lite historik nu blickar vi framåt och hoppas på många härliga stunder tillsammans nu och i framtiden

Mycket händer i klubben och vi är glada för det, känner du att du som ny eller gammal medlem kan hjälpa till med något så hör av er till någon av oss i styrelsen. Hjälpen kan vara allt från att hjälpa till vid någon aktivitet, komma med någon bra idé eller bli ledare, vi är öppna för förslag och kan med största sannolikhet stå för eventuella utbildningskostnader där så behövs. Hör av er.

Titta in på kalender för att se om något nytt händer, du kan också ”prenumerera” på nyheter, genom att klicka på Exportera kalendern.

Uppdaterad: 28 JUN 2017 12:57 Skribent: Camilla Eriksson

Sponsorer 2020