Nynäs IK

Nynäs IKs styrelse vill passa på att önska er en härlig sommar. De flesta av våra aktiviteter tar paus nu för ny uppstart i augusti / september.

Nynäs IK ären  klubb som funnits sedan 1933 med verksamhet i och runt Tystberga. Vår klubbstuga ligger i Tystberga och fram tills för en månad sedan hade vi även ett arrende vid Bygd där fotboll har spelats under tidigare år. Detta arrende avslutades i juni i år utan ekonomiska konsekvenser för Nynäs IK.

Under senaste året har vi erbjudit en del nyheter såsom backträning, löpteknikträning, funktionell träning i naturen där målgruppen varit från 15 år och uppåt. Inom barn och ungdomsverksamhet har flera olika koncept provats på såsom skridskoträning på Rosvalla, orientering och cykling i terräng, alla med ett stort intresse.

Förutom dessa nya aktiviteter har vi erbjudit vår inarbetade tipspromenad på söndagar både under hösten och våren, dock på ett annorlunda sätt under våren till följd av Covid -19, med fortsatt stort antal utövare.
Under hösten var vår klubbstuga öppen för medlemmar att delta i bastukvällar på torsdagar efter en valfri aktivitet, en promenad, ett löppass eller bara efter en arbetsdag. Det finns bastu för både herrar och damer. Under senare delen av våren blev också detta inställt till följd av Covid-19.

En medveten satsning på både det gamla och det nya har gjort avtryck! Vi har fått ett ökat antal medlemmar från 161 stycken till idag 201. Jättekul tycker vi, men också ett ansvar för oss att fortsätta att jobba i samma riktning vilket vi också naturligtvis planerar för att göra.

Vi kommer att fortsätta satsa på de nya uteaktiviteterna för medlemmar över 15 år med utbildning av ledare för olika aktiviteter.

För barn och ungdom är vi i full gång med planering för verksamheter senare i sommar och höst, det blir bland annat en fortsättning på redan uppstartade aktiviteter. Nämnas där kan att redan nu finns en badbuss abonnerad för ett par tillfällen under sista veckan på sommarlovet samt att istider på Rosvalla i Nyköping är bokade under fyra tillfällen i vinter.
Tyvärr har snöbrist gjort att vi de senaste åren inte kunnat åka så mycket skidor (eller inte alls) i närområdet, dock har vi i år haft två tillfällen att åka på skidläger med Nynäs IK till Orsa, vilket är en tradition sedan många år tillbaka och kommer så att fortsätta vara.

Klubbmästerskapet i löpning som vi normalt gör under Trosaloppet blev inställt på grund av Coronan och uteblev därför.

Mycket händer i klubben och vi är glada för det, känner du att du som ny eller gammal medlem kan hjälpa till med något så hör av er till någon av oss i styrelsen. Hjälpen kan vara allt från att hjälpa till vid någon aktivitet, komma med någon bra idé eller bli ledare, vi är öppna för förslag och kan med största sannolikhet stå för eventuella utbildningskostnader där så behövs. Hör av er.

Titta in på kalender för att se om något nytt händer, du kan också ”prenumerera” på nyheter, genom att klicka på Exportera kalendern.

Ett par datum att komma ihåg är:

• 3 september: Informationsmöte för medlemmar
  • 24 september: Uppstartmöte skidor

Återigen önskar vi i styrelsen er en härlig sommar fylld av rörelse och glädje.

Uppdaterad: 28 JUN 2017 12:57 Skribent: Camilla Eriksson

Sponsorer 2020